mandag 9. mars 2009

Svar til Jürgen Sievers (Avisinnlegg)


Jürgen Sievers
Jeg ser at du fortsetter i samme leia som du holdt i innlegget der du prøvde å latterliggjøre Arbeiderpartiets 2. Kandidat til Stortingsvalget, Line Vennesland.
Nemlig angrep og tåkelegging. Det er greit. Jeg skal da, atter en gang, tillate meg å nøste litt opp i dine mildt sagt tåpelige uttalelser og skriverier.
Du sier at Frp kun har én mulighet til å samle stemmer før høstens valg, nemlig å vise frem andre partiers feil. Det er her jeg hadde ventet at en mann med såpass mange år på baken som deg, hadde hatt større kunnskap. Hvorfor skal man bare på peke andres feil? Hvorfor kan ikke Frp for én gangs skyld faktisk fortelle om hva slags politikk de ønsker å føre? Jeg vet veldig godt at det er noe også mitt eget parti og meg selv inkludert, kan bli bedre på.
Du sier videre at Frp aldri har vært i noen styringsposisjon. Jeg regner da med at styringsposisjoner på kommunenivå er irrelevante for deg…
Jeg vil oppfordre deg og alle andre til å se en film som heter ”New Zealand prosjektet.” Denne dokumentaren viser med tydelighet hva som skjer når politiske partier med et markedsliberalistisk grunnsyn river opp og ødelegger det sosialdemokratene har bygget opp over flere år. Det tar veldig mange år å rette opp det som er ødelagt. Derfor ønsker ikke jeg å ta sjansen på å slippe Frp til makten, slik at de kan bevise eller ikke bevise hva de står for. Det er for risikabelt.
Så kommer du over på konkurranseutsetting av eldreomsorgen. Jeg er helt enig med deg i at det offentlige er fullt ut kapable til å konkurrere mot private selskaper. Det som vrir konkurransen, er at det private og det offentlige har noe forskjellige spilleregler å forholde seg til. Spilleregler som er konkurransevridende i favør av de private. Dette har jeg vært inne på i et tidligere innlegg, som var stilet til Ingrid D. Skårmo (som for øvrig aldri har svart på innlegget).
Videre nevner du Flosta BOS. Jeg er enig med deg i at det er synd å legge dette ned. Dette er noe jeg absolutt ikke ønsker og håper det kan komme til en løsning der.
Så til det som jeg oppfatter som grums, men som jeg allikevel skal ta tak i, mest for å få tydelig frem at du prøver å bruke en hersketeknikk som vel for det meste kun fungerer på mennesker fra 10 år og yngre.
Du skriver at jeg er for ung og kunnskapsløs. Det kan meget godt være, men jeg vil si at det må jo være noe situasjonsbetinget. I mange tilfeller vil jeg se på det som fordel at jeg er ung, da unge mennesker lever i dag og ikke er for opptatt av snøen som falt i fjor eller for 60 år siden.
Videre tar du opp krig og fattigdom. Jeg håper inderlig at jeg aldri skal få oppleve dette. Men at du trekker det inn som et poeng i argumentasjonen din, synes jeg er noe søkt, da du kun bruker dette for å prøve å tilegne deg tyngde. Min jobb i hjemmesykepleien fører til at jeg ofte snakker med mennesker som har opplevd akkurat denne sulten og krigen du nevner. Deres historier har jeg tatt til meg og med meg, så jeg føler at jeg i hvert fall har noe innsikt i hvordan dette må ha vært.
Avslutningsvis skriver du at du ikke kommer til å svare på flere av mine innlegg. Det er et valg du tar selv, men å melde seg ut av debatten på den måten er bare feigt. Jeg kan love deg én ting. Jeg kommer til å svare på alle dine innlegg som angår meg. Samme hvor nivåløse de måtte være.

4 kommentarer:

Line Vennesland sa...

Jeg må si at jeg er utrolig imponert over hvor flink du er til å skrive, Christian! Du mestrer grensa mellom frekk og sympatisk veldig bra!

Når det er sagt leste jeg innlegget til Sievers når jeg kom hjem isted og er glad for at du svarer han ordentlig sånn som han tydeligvis ikke klarer!
Good work and keep em coming! :)

Christian Zammit sa...

Takk for det du. Er nok i overkant frekk, men sånn får det nå bare være. :)

Unknown sa...

det er gøy å være frekk, bare man ikke er frekkere enn flatlusa! :)

Christian Zammit sa...

He he! Spørsmålet må jo da være; hvor frekk er en flatlus?