tirsdag 3. mars 2009

Politikk – Ikke angrep, er det beste forsvar. (Avisinnlegg)


Politikk – Ikke angrep, er det beste forsvar.

Jürgen Sievers.

Jeg leser av ditt avisinnlegg i Agderposten 03.03.09, at du er godt i gang med å bruke FrP’s strategi når man blir spurt om egen politikk, nemlig angrep og tåkelegging.

Jeg skal nå bruke dine ord: Jeg tillater meg å nøste litt opp i dine mildt sagt tåpelige uttalelser og skriverier.

Sievers prøver å latterliggjøre Arbeiderpartiets Line Vennesland med å si at hun ikke har noe i politikken å gjøre. Jeg skulle ønske Sievers var i politikken. Det hadde gjort det lettere for oss som ikke sympatiserer med FrP.

Når han da sier at de fleste vet hva FrP egentlig står for, så er det nok hans egen forståelsesevne som ikke strekker til. Det er ganske få som sympatiserer med FrP som vet hva de egentlig står for. Til og med mennesker som er tillitsvalgte i FrP har mange ganger problemer med å forklare hva FrP egentlig vil, når man spør dem om konkrete spørsmål.

Sievers tar opp eldreomsorgen. Der sier han at FrP vil at eldreomsorgen skal finansieres sentralt og over regjeringens budsjett. Det Sievers ikke sier noe om, er at ved å gjøre det på denne måten, legger man ekstremt godt til rette for at private aktører skal overta eldreomsorgen. Dette er noe flertallet av Norges befolkning har sagt at de ikke ønsker.

Sievers sier videre at regjeringen driver med ansvarsfraskrivelse. Dette er et noe søkt utspill, da det vel er få regjeringer i etterkrigstiden som har tatt mer ansvar enn det nettopp denne regjeringen gjør. Sievers sier at regjeringen selger Norge. Ja vel? Jeg mener ikke det. Det Sievers må prøve å forstå, selv om det kan være vanskelig, er det er nettopp det FrP vil. De vil selge Norge til private aktører.

Jeg synes for øvrig at det er noe underlig at en person som bidrar til det flerkulturelle i landet kaller flerkultur et svik mot egen befolkning.

Så kommer Sievers frem til sitt noe brune, endelige poeng, poenget som jeg mistenker han for å ha hatt et fårete flir om munnen når han skrev og som er tatt rett ut av FrP’s retorikkhåndbok: ”FrP er ikke det partiet som betaler for at Norsk kultur utviskes, og at Norge blir et land der landets etniske befolkning blir diskriminert.”

Dette er selve trumfkortet til FrP. Spill på fremmedfrykten! Kan det gjøres mer lavmåls? Jeg mener at det ikke kan det. Og jeg har heldigvis med meg flertallet av Norges befolkning i den betraktningen.

Jeg ser at Sievers er en ivrig debattant i avisen. Det er veldig bra. Jeg håper bare at han i sine fremtidige innlegg tenker litt mer før han trykker ”send.”

4 kommentarer:

Line Vennesland sa...

Jeg må si jeg digger dette innlegget.. Og Christian- la det være mulig for folk å følge bloggen din da! så mye lettere å se når du oppdaterer da.. :)

Christian Zammit sa...

Takk for det. Følge bloggen ja... Finner sikkert utav det. Må bare få det til først...

Anonym sa...

kjempe bra at du langer ut mot svada fra sivers og frp om ap sin poletikk . kjempe bra innlegg i agderposten og på din blogg.

Christian Zammit sa...

Takk for det Oddvar.